El cul de la lleona

Segur que alguna vegada heu passat pel “Cul de la lleona” a la plaça de Sant Fèlix i heu vist algú que li fa un petó.  Conten que fa molts i molts anys,  al carrer Calderers hi havia “L’hostal de la Lleona”. Com a reclam per l’establiment hi havia, encastada a la paret , una columna amb una lleona que si enfilava. Tothom que hi passava podia tocar-li el cul sense fer gaire esforç.
Això es va convertir en un costum –ja sabem que tots som una mica escatològics- de tal manera que, fins i tot, quan un foraster visitava la ciutat se li recomanava que li toqués el cul perquè així mai marxaria de Girona i, si ho feia, hi tornaria.
Amb el temps el costum va anar canviant i enlloc de tocar-li el cul algú va començar a fer-li un petó i, ja sabeu que, massa sovint, fem el que fan els altres. Vaja, que al cap de poc temps tothom quan passava per allà al davant li feia un petó al cul.
D’això ja fa molts anys però el costum encara perviu. L’hostal va desaparèixer i la columna es va traslladar al seu lloc actual.  Però ara ens hem d’enfilar a unes escales per poder-hi arribar  i poder fer el ritual més còmodament.
Abans d’acabar la vostra passejada no deixeu de fer-ho …  així segur que, si no sou de Girona, algun dia hi tornareu.
Anuncis